Adım Adım: Dragon – BF110D 2. Bölüm

Kokpit tamamlandıktan sonra gövdeyi birleştirdim ve ardından iniş takımlarını yapmaya başladım.
Bu noktada çok dikkatli olmak gerekiyor. Ben bir kaç defa hata yaptım. Sağ ve sol iniş takımını ayrı ayrı göstermek yerine tek bir örnek üzerinden numaralandırmışlar. Ters yapma ihtimali var ve ben bunu başardım.

İniş takımları da oldukça detaylı. Kullanılacak renkler burada belirtilmemiş ancak daha önce uçak maketi yaptıysanız belli noktaların ne renk olması gerektiğini biliyorsunuz. Bir kaç farklı çeşit eskitme tekniğini burada da kullandım.

Daha sonraki adım motoru nasıl yapacağımıza karar vermek. Kapaklar tamamen kapalı motor hiç gözükmeyecek şekilde yapılabilir. Diğer seçenek ise kapakları açık bırakarak motoru sergilemek.
Ben bir tanesini açık diğerini kapalı yapmaya karar verdim. Açık yapacağım için motorun detayları üzerinde de çalışmak gerekiyor. Kapalı olan için motoru yapmayabilirsiniz.

Başlangıçta motor bu şekilde gözüküyor.

Basit montajlardan sonra talimatları sırayla uygulamak önemli. Kablolar gibi ufak detayları birleştirmek ve doğru konumlandırmak zor olabiliyor.

Motorun altında kalan detaylar gözükmüyor. Kapak kapandığı takdirde üst taraftakiler de gözükmeyecek. Bu sebeple diğer motorun detaylarını yapmadım.

Motorlar da bittikten sonra kanatların yapımı başlıyor. Bu aşamada iniş takımı ve motoru doğru bir şekilde yerleştirmek gerekiyor. Sağ ve sol kılavuzda tam olarak belirtilmemiş. Yapıştırmadan önce mutlaka deneyerek hangisinin hangi tarafta olduğuna karar vermeli ve sonra yapıştırılmalı.

Kanatlarda da oldukça detay ve seçenek mevcut. Flaplar aşağıda veya sabit olabiliyor.

Kuyruk yapımı oldukça basit ve hızlıca yapılıyor.

Artık yapıştırıcı sürmeden tüm parçaları birleştirip deneme yapabiliriz. Her şeyin düzgün olduğunu gördüğümüzde de yapıştırıp boyama işlemlerine geçeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.